Van Trash Naar Cash

Tegenwoordig wonen we in een wegwerpmaatschappij. Maar lang niet alle dingen die weggegooid worden zijn niet meer te redden.
Er zijn genoeg zaken die het nog waard zijn een “tweede leven” of zelfs een “nieuw leven” als totaal iets anders te krijgen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan dingen die gemaakt worden van oude fietsbanden zoals het hoedje hieronder.

Hoedje
Hoedje gemaakt van fietsband.

Of een zonnevanger gemaakt van een remschijf van een fiets gecombineerd met glas zoals je hieronder ziet.

Zonnevanger glas in remschijf
Remschijf van een fiets met glas gecombineerd.

Gooi het daarom niet te snel weg mensen. Mocht je twijfelen of ik er iets mee zou kunnen vraag het dan gerust via het contactformulier en stuur dan gelijk een foto mee. Heb je zelf een idee om jouw artikel een tweede leven in te blazen maar weet je er zelf niet zo goed raad mee, neem dan ook gerust contact met mij op. Misschien kan ik je wel helpen. Ik werk naar eigen kunnen, heb hiervoor geen speciale opleidingen gehad. Het is puur hobbymatig ontstaan. Kijk in de webwinkel voor meer voorbeelden waarvan je sommigen zelfs ook kunt nabestellen.

Nu in onderzoek: Een oude lamp die wellicht een tweede leven krijgt.

Van Trash Naar Cash
Een oude lamp krijgt een tweede leven!

Deze lamp werd onlangs door iemand weggedaan. Hij zag er een beetje gehavend en “scheef” uit. Ik heb de lamp helemaal uit elkaar gehaald en onderzocht of de “scheve” delen nog te redden zijn en weer recht te maken zijn. Alles goed schoon gemaakt en de lamp weer in elkaar gezet om te kijken of alles nog werkt.

Hij doet het
Gelukkig werkt het allemaal nog.

Zoals je ziet werkt alles nog. Nou alleen nog iets moois ontwerpen voor de kappen. Deze lamp verdient het zeker nog om meer dan een “Alledaagse” lamp te worden 🙂

Dit WAS ooit een stappenteller. Even gekeken of ik hier iets mee kon doen……
Deze band in combinatie met epoxy geeft toch een leuk resultaat als armband.

Van stappenteller naar armband!
Van stappenteller naar armband!